Expositie 'De schijn van onschuld, bijzondere foto's uit de Tweede Wereldoorlog'

Eijsden Bezoek website

Expositie 'De schijn van onschuld, bijzondere foto's uit de Tweede Wereldoorlog'

Expositie 'De schijn van onschuld, bijzondere foto's uit de Tweede Wereldoorlog' Museum Het Ursulinenconvent, Breusterstraat 27Eijsden 043-3730202 Naar de website
Hoe ontspanden Duitse soldaten zich tijdens de Tweede Wereldoorlog? Waarvan maakten zij foto’s? En kloppen de gemaakte beelden wel met de werkelijkheid? Op zaterdag 26 oktober om 16.00 uur opent in de kapel van Museum Het Ursulinenconvent de fototentoonstelling ‘De Schijn van Onschuld’, waarin nog nooit eerder vertoonde foto’s uit privécollecties van Duitse soldaten belicht worden. Dr Paul Bronzwaer, Stadshistoricus van Maastricht, opent de tentoonstelling met een minilezing. 

Hierop volgt een tweede korte lezing over fotografie in het Duitsland van de jaren ’30 en ’40 door Shayan Barjesteh van Waalwijk van Doorn. De entree tot de fototentoonstelling is die middag vrij. In de tentoonstelling wordt gekeken naar hoe Duitse militairen kozen hun levens vast te leggen. De geëxposeerde foto’s zullen regelmatig gewisseld worden met andere exemplaren collectie digitaal gerestaureerd negatieven.

Overzicht

Prijs

Op de dag van de opening, zaterdag 26 oktober, om 16.00 uur, is iedereen gratis van harte welkom. Op andere dagen is het mogelijk om de expositie te bewonderen bij een museumbezoek.

Data 26-10-2019 t/m 31-12-2019
Contact
Museum Het Ursulinenconvent, Breusterstraat 27, Eijsden
043-3730202

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website