Buitengoed De Moosjtum

Buitengoed De Moosjtum

Een mooiere plek dan Buitengoed De Moosjtum om de fruitige uitstraling van Eijsden-Margraten, de ‘Bloesem van het Zuiden’, uit te dragen, is haast niet denkbaar. Als medeoprichtster van het ondernemerscollectief ‘Met Fruit Erop Uit’ promoot Judith met haar Hans het streekfruit via de eigen achtertuin de ‘Moosjtum’. Een heerlijke plek, met de ontspannende sfeer van een boerentuin, tegen het decor van de prachtige hoogstambomen waar deze streek zo bekend om is. 

Genietend van huisbereid gebak, de kinderen ravottend in de ‘Moosjtum’, terugkerend met een boeket vers geplukte bloemen of een bak zelfgeplukt fruit. Het kan allemaal in de 'Moosjtum'. Gelegen aan de Mergellandroute, stoppen er veel fietsers en wandelaars om zich de koffie met zelfbereide vlaai of de andere streekproducten goed te laten smaken. Judith en Hans zijn zich er van bewust van wat de natuur hier te bieden heeft. Geinspireerd door de vele, voor Zuid-Limburg typische, veldkruisen in het prachtige natuurgebied rond Kasteel Oost, hun ‘achtertuin’, stippelde Hans ook diverse mooie wandelroutes voor hen uit. 

Niet alleen de streekproducten staan centraal in de 'Moosjtum', Judith en Hans houden ook voeling met de gemeenschap om hen heen. Zo zijn er speciale arrangementen op schutterijdagen, kun je zagen en snoeien in het kasteelpark tijdens de Hakhoutdag en is er het Kidsrestaurant. Samen met de kinderen uit het dorp worden de groenten in de 'Moosjtum' geplukt of bij de boer gehaald en wordt een heerlijke maaltijd voor pa en ma bereid. Iedereen voelt zich thuis in de 'Moosjtum'. En als dan ‘Bedankt Hans, bedankt Judith’ klinkt, weten ze dat ze het weer goed hebben gedaan. 

Naast het terras en de pluktuin, is Buitengoed de "Moosjtum' tevens een geschikte locatie voor het vieren van een feestje, een koffietafel of het houden van presentatie of vergaderingen. Tot ziens bij Buitengoed de 'Moosjtum'!

Voorzieningen


  • Oplaadpunt e-bike

Openingstijden


Maandag: gesloten.
Dinsdag t/m zondag van 10.30-18.00 uur geopend.
De keuken sluit om 17.30 uur.

Toegankelijkheid


Er zijn geen noemenswaardige gehandicaptenvoorzieningen

Verstuur een e-mail


Verstuur een mail naar Buitengoed De Moosjtum. Je bericht wordt na een klik op “Verstuur” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Visit Zuid-Limburg met jouw persoonsgegevens omgaat.
Niet alle waardes zijn juist ingevuld. Pas de gegevens aan en probeer het nogmaals.

Meer van Buitengoed De Moosjtum

Routes in de buurt

Leuks in de buurt!