Fietsen naar vrijheid

in Eijsden-Margraten

6 juni 1944, D-Day
De langverwachte landing van de geallieerden op de kust van Normandië is een feit. In Nederland wordt de komst van de bevrijders met ingehouden adem afgewacht. Door de benadering vanuit het zuiden zetten Amerikaanse soldaten als eerste voet op Nederlandse bodem in Eijsden-Margraten. De bevrijding gaat niet zonder slag of stoot: gehucht per gehucht worden de Duitse bezetters verjaagd. Er vallen slachtoffers: vijandelijke, maar ook geallieerden en burgers. 75 jaar na dato denken we terug aan de offers die gemaakt zijn voor onze vrijheid. In Eijsden-Margraten is er nog veel te zien en te horen uit deze roerige tijd. Zo veel dat je beter de fiets kunt pakken!

Fietsen naar vrijheid

Fietsen naar vrijheid is een thematische fietsroute met drie aaneensluitende routes: Bevrijding van het Maasdal, Bevrijding van het Heuvelland en Bevrijding van het Plateau. Zo kies je zelf hoe lang jouw fietstocht wordt. Met het perfect bewegwijzerde knooppuntensysteem gaat navigeren bijna vanzelf.

Ontdek de brochure
Ontdek de brochure met de volledige route

Wil je alle ins en outs over de bezienswaardigheden? Haal dan de gratis brochure 'Fietsen naar vrijheid in Eijsden-Margraten' met de volledige route en uitgebreide achtergrondinfo in een van de Visit Zuid-Limburg Shops of Servicepunten of bestel in de webshop.

of download de fietsroutes

Kom alles te weten over de bevrijding van Eijsden-Margraten

In aanvulling op de informatie in de gratis brochure 'Fietsen naar vrijheid in Eijsden-Margraten' zijn er nog veel meer details en verhalen over de liberationroute in deze gemeente bekend. De informatie in dit document is samengesteld door Jo Purnot en Frans Roebroeks, met redactionele ondersteuning van Sjef Kusters.

Download de PDF met alle details

Meer over Eijsden-Margraten

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website