Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Bemelen

Bemelen

Langs de oude weg van Maastricht naar Aken ontstond Bemelen, onder aan de Bemelerberg. Hier bevind je je midden in het Mergelland: niet alleen de kerktoren van de Sint-Laurentiuskerk en enkele prachtige huizen en boerderijen zijn van mergel, er liggen verschillende mergelgrotten vlakbij (niet publiek toegankelijk). Oprijzende mergelwanden die je bewondert vanuit Bemelen veranderen het landschap in een ansichtkaart.

De Bemelerberg is een waardevol natuurreservaat. In het gedeelte dat is opengesteld voor wandelaars heb je een indrukwekkend uitzicht over het gebied met de stad Maastricht op de achtergrond. Neem je vanuit Bemelen de Bosweg, dan kom je uit bij een van de mooiste Mariagrotten van ons land.

Overnachten in Bemelen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website