Het landschap doet grenzen vervagen

Een plattelandsgemeente met 15 dorpen

Het verbindt regio’s en culturen. Grenzeloos genieten krijgt hier wel een heel letterlijke betekenis, met de stadse flair van Maastricht, Aken of Luik en het authentieke Belgische achterland op fiets- en loopafstand!

 

In de vijftien gemeenschappen die de gemeente Eijsden-Margraten rijk is, voel je je thuis omdat je onbewust die harmonie ervaart in het alledaagse leven. Eenieder kan hier zichzelf zijn. In harmonie leven, betekent ook zorgen voor elkaar als dat nodig is. Als familielid, goede buur of bezoeker. Samen wordt hier het leven gevierd.

Grenzeloos genieten in Eijsden-Margraten

Onthaasten doe je hier in de gemeente Eijsden-Margraten

Onthaasten doe je te midden van prachtige hellingbossen en grotten, de vele fruitgaarden en heuvels, holle wegen en glooiende graanakkers. Ze bieden een spannend contrast in de gemeente Eijsden-Margraten.

Ontdek alle dorpskernen van de gemeente

Een uniek stukje Nederland

Laat je verrassen door de vele mooie wandeltochten die speciaal zijn uitgestippeld door het prachtige Zuid-Limburgse Heuvelland. Ontdek Eijsden-Margraten; haar pittoreske dorpjes met historische straatjes en pleinen, de typisch Limburgse vakwerkhuizen en de romantische kloosters, kastelen, (water)molens en statige vierkanthoeves.

Nog meer dorpskernen

Buitengoed Hoogcruts

Buitengoed Hoogcruts kent een lange geschiedenis met inspirerende verhalen. Die verhalen willen we graag doorgeven aan bezoekers. De verhalen gaan over ambacht en boerenleven, over oogsten en fruit. Het verhaal van de mensen die hier leven van het land. Over het spirituele bestaan en het kloosterleven anno 21-ste eeuw.

Schatgraven met je mobiel

Waar nu weide, akker er verwilderd bos is, stond lang geleden Fort Navagne: een immense Spaanse fortificatie bestaande uit hoge stenen - en aardenwallen, grachten, bruggen en een kasteel met bijgebouwen en stallen, ter grootte van meer dan 25 hectare. De locatie kent een bewogen geschiedenis, waarvan nu met het blote oog bijna niets meer te zien is.

Met de Archeo Route Limburg beleef je via de App op een moderne manier het verhaal van Fort Navagne en ga je terug in de tijd. Je komt oog-in-oog met de archeoloog die je mee neemt naar de verhalen achter de vondsten die op de locatie zijn gedaan. 

Er valt nog zo veel te ontdekken in Eijsden-Margraten: