Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Het landschap doet grenzen vervagen

in deze plattelandsgemeente met 15 dorpen Bekijk video

Het landschap doet grenzen vervagen

Het verbindt regio’s en culturen. Grenzeloos genieten krijgt hier wel een heel letterlijke betekenis, met de stadse flair van Maastricht, Aken of Luik en het authentieke Belgische achterland op fiets- en loopafstand!

 

In de vijftien gemeenschappen die de gemeente Eijsden-Margraten rijk is, voel je je thuis omdat je onbewust die harmonie ervaart in het alledaagse leven. Eenieder kan hier zichzelf zijn. In harmonie leven, betekent ook zorgen voor elkaar als dat nodig is. Als familielid, goede buur of bezoeker. Samen wordt hier het leven gevierd.

Onthaasten doe je hier
Onthaasten doe je hier in de gemeente Eijsden-Margraten

Onthaasten doe je te midden van prachtige hellingbossen en grotten, de vele fruitgaarden en heuvels, holle wegen en glooiende graanakkers. Ze bieden een spannend contrast in de gemeente Eijsden-Margraten.

Ontdek alle dorpskernen in de gemeente

Hoogcruts kent een lange geschiedenis met inspirerende verhalen. Die verhalen willen ze graag doorgeven aan bezoekers. De verhalen gaan over ambacht en boerenleven, over oogsten en fruit. Het verhaal van de mensen die hier leven van het land. Over het spirituele bestaan en het kloosterleven anno 21-ste eeuw. Bezoek Buitengoed Hoogcruts

Een kijkje in de geschiedenis

Waar nu weide, akker er verwilderd bos is, stond lang geleden Fort Navagne: een immense Spaanse fortificatie bestaande uit hoge stenen - en aardenwallen, grachten, bruggen en een kasteel met bijgebouwen en stallen, ter grootte van meer dan 25 hectare. De locatie kent een bewogen geschiedenis, waarvan nu met het blote oog bijna niets meer te zien is. Met de Archeo Route Limburg beleef je via de App op een moderne manier het verhaal van Fort Navagne en ga je terug in de tijd. Je komt oog-in-oog met de archeoloog die je mee neemt naar de verhalen achter de vondsten die op de locatie zijn gedaan. 

 

Meer over Eijsden-Margraten

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website