Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Ontdek de leukste uitjes

in de gemeente Eijsden-Margraten

Dicht bij het leven, het landschap, de cultuur, in harmonie met elkaar.

 

Stil staan

De tijd vraagt je af en toe stil te staan. Bij het verleden, bij onze vrijheid en bij elkaar. In harmonie leven is namelijk niet altijd en overal een vanzelfsprekendheid. Herinneringen en tradities worden gekoesterd, om ze van generatie op generatie door te geven. De monumenten, de Amerikaanse begraafplaats en de landschapselementen doet je beseffen dat ook jij passant bent. Passant die zelf een bescheiden bijdrage levert aan het leven in deze gemeenschap.

en vooruit gaan

De tijd zorgt er ook voor dat je vooruit gaat. Je weet wat er gaande is in de wereld om je heen en geeft antwoord op de vragen die vandaag en morgen spelen. Agrariërs bepalen samen met bewoners, bezoekers en gebruikers het landschap. Zo de tijd verandert, verandert de gemeenschap mee en ontstaat er keer op keer een nieuwe vorm van harmonie.

Erop uit in Eijsden-Margraten

 1. Attracties & bezienswaardig-heden

  Attracties & bezienswaardig-heden een dagje erop uit

 2. Hotspots

  Hotspots Deze highlights van de gemeente Eijsden-Margraten mag je niet missen!

 3. Routes

  Routes Ontdek alle gratis downloadbare routes in Eijsden-Margraten

 4. Rondleidingen & excursies

  Rondleidingen & excursies Laat je informeren door deskundigen

 5. Wandelen & fietsen

  Wandelen & fietsen actief door de plattelandsgemeente

 6. Agenda

  Agenda een groot aanbod aan evenementen

Wijngaarden wandeling Noorbeek

Ontdek de Zuid-Limburgse wijn in Noorbeek en rondom de buurtschappen Bergenhuizen, Vroelen en Wesch middels een adembenemende wijngaarden wandeling van ongeveer 8 kilometer. Onderweg passeer je maar liefst zeven wijngaarden met verbluffende uitzichten en vele wijnweetjes. Maak kennis met hun bedrijf, terroir, druivenrassen, wijnsoorten en het wijnproces. Op de route vind je ook Stookery Norbeeck: zij produceren op ambachtelijke wijze distillaten en likeuren van regionale fruitsoorten. Volg het druifsysmbool langs de weg en proef onderweg een glaasje van eigen bodem.

 

Bekijk de route!

75 jaar Liberation

Op 12 september 1944 trekken de geallieerde troepen het dorpje Mesch in Eijsden-Margraten binnen. Het dorpje wordt als eerste dorp in Nederland bevrijd! Precies 75 jaar later herdenken en vieren we met dankbaarheid en trots de bevrijding.

Vier de vrijheid in Eijsden-Margraten

Hoogcruts kent een lange geschiedenis met inspirerende verhalen. Die verhalen willen ze graag doorgeven aan bezoekers. De verhalen gaan over ambacht en boerenleven, over oogsten en fruit. Het verhaal van de mensen die hier leven van het land. Over het spirituele bestaan en het kloosterleven anno 21-ste eeuw. Bezoek Buitengoed Hoogcruts

Meer over Eijsden-Margraten

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website