Wat is er te doen in Eijsden-Margraten

Dicht bij het leven, het landschap, de cultuur, in harmonie met elkaar

Stil staan

De tijd vraagt je af en toe stil te staan. Bij het verleden, bij onze vrijheid en bij elkaar. In harmonie leven is namelijk niet altijd en overal een vanzelfsprekendheid. Herinneringen en tradities worden gekoesterd, om ze van generatie op generatie door te geven. De monumenten, de Amerikaanse begraafplaats en de landschapselementen doet je beseffen dat ook jij passant bent. Passant die zelf een bescheiden bijdrage levert aan het leven in deze gemeenschap.

En vooruit gaan

De tijd zorgt er ook voor dat je vooruit gaat. Je weet wat er gaande is in de wereld om je heen en geeft antwoord op de vragen die vandaag en morgen spelen. Agrariërs bepalen samen met bewoners, bezoekers en gebruikers het landschap. Zo de tijd verandert, verandert de gemeenschap mee en ontstaat er keer op keer een nieuwe vorm van harmonie.

Dagboek van een Herdershond is weer terug!

Beleef de tijd van toen met een route langs de opnamelocaties van de serie, de grootse musical van Albert Verlinden, korte video’s over de opnames en binnenkort ook met begeleide rondleidingen door Eijsden.

De leukste attracties & bezienswaardigheden

Als onderdeel van het Heuvelland én het Maasdal is de gemeente Eijsden-Margraten een uitgestrekt gebied gevarieerd in glooiend natuurschoon. Een landschap waar je dichter bij huis vakantie kunt vieren en je eigen omgeving (her)ontdekken. Ontdek alle leuke uitjes! 

Grenzeloze routes

Laat je verrassen door de vele mooie wandeltochten die speciaal zijn uitgestippeld door het prachtige Zuid-Limburgse Heuvelland. Ontdek Eijsden-Margraten; haar pittoreske dorpjes met historische straatjes en pleinen, de typisch Limburgse vakwerkhuizen en de romantische kloosters, kastelen, (water)molens en statige vierkanthoeves. Onthaasten doe je te midden van prachtige hellingbossen en grotten, de vele fruitgaarden en heuvels, holle wegen en glooiende graanakkers. 

Rondleidingen, excursies & workshops

Of je Eijsden-Margraten nu bezoekt om meer te weten te komen over haar bewogen geschiedenis, om te genieten van het culinaire aanbod, om het natuurschoon te bewonderen of om actief bezig zijn: Eijsden-Margraten is de perfecte plek voor rondleidingen, excursies, workshops en arrangementen. 

Bruisende evenementen

De tijd bepaalt welke feesten er gevierd worden, welke vlaggen uithangen en welke tradities geëerd worden. Carnaval vier je in de winter, de mei-den wordt geplant in de lente,  de processie loop je in de zomer en in het najaar start het jachtseizoen en heeft ons culinair aanbod de volle aandacht. In Eijsden-Margraten vind je een prettige balans tussen het koesteren van eeuwenoude tradities en het leven anno nu.

Ontdek Eijsden-Margraten op een bijzondere manier:

Er valt nog zo veel te ontdekken in Eijsden-Margraten: