Wandelen en fietsen in Eijsden-Margraten

Al fietsend of wandelend ontdek je een uniek stukje Nederland

Laat je verrassen door de vele mooie wandeltochten die speciaal zijn uitgestippeld door het prachtige Zuid-Limburgse Heuvelland. Ontdek Eijsden-Margraten; haar pittoreske dorpjes met historische straatjes en pleinen, de typisch Limburgse vakwerkhuizen en de romantische kloosters, kastelen, (water)molens en statige vierkanthoeves. 

 

Onthaasten doe je te midden van prachtige hellingbossen en grotten, de vele fruitgaarden en heuvels, holle wegen en glooiende graanakkers. 

Laat je inspireren door deze leuke brochures!

Wijngaarden wandeling Noorbeek

Bekijk de online brochure of haal hem gratis bij een Visit Zuid-Limburg punt of bij de ondernemers in Noorbeek.

Langs vuursteen in het Savelsbos

Wandel door de wereld van vuursteen, een uniek materiaal dat al sinds de prehistorie door de mens wordt gebruikt.

Rondje Bemelen

Deze wandelroute oftewel bezinningswandeling van ca. 9,5 kilometer voert je vanuit Bemelen door het gehucht Berg en langs de rand van Maastricht weer terug naar Bemelen.

Langs kunst en cultuur in Eijsden-Margraten

Stap in de inspirerende wereld van kunst in de openbare ruimte van Eijsden-Margraten. Laat je verrassen door de vele kunstwerken die elk een verhaal van deze streek vertellen.

Door het decor van Dagboek van een Herdershond

Ben je benieuwd naar de wandelroute en de brochure over de succesvolle televisieserie? Neem hieronder alvast een kijkje!

Heerlijk aan de wandel, kies je route uit:

Ontdek de vele fietsroutes

Fietsen naar vrijheid

Na jaren van oorlog wordt op 12 september 1944 Mesch als eerste dorp in Nederland bevrijd! In Eijsden-Margraten is er nog veel te zien en te horen uit deze roerige tijd. Zo veel dat je beter de fiets kunt pakken! Fietsen naar vrijheid is een thematische fietsroute met drie aaneensluitende routes, zo kies je zelf hoe lang jouw fietstocht wordt!

Ontdek Eijsden aan de Maas

Eijsden ligt tussen de Belgische gebieden Voerstreek en Haspengouw. De doorsteek tussen deze gebieden met het voet- en fietsveer 'Cramignon' over de Maas is meer dan de moeite waard. Dankzij de ‘Voet- en fietsveer Eijsden-Lanaye (B)’ is dit uniek Euregionaal gebied ontsloten voor fietsers en wandelaars. Het gebied Eijsden-Margraten en de Voerstreek oostelijk en het Sint Pietersberggebied westelijk. 

Alle MTB routes in Eijsden-Margraten

Oplaadpunten elektrische fiets of scootmobiel

In elke dorpskern vind je een of meer horeca- of andere zaken met een oplaadpunt voor je elektrische fiets of scootmobiel. Hieronder op de kaart staan de naam- en adresgegevens van de officieel erkende oplaadpunten in Eijsden-Margraten. Je kunt deze oplaadpunten herkennen aan het speciale bordje met de vermelding 'officieel erkend oplaadpunt' dat in de buurt van het oplaadpunt zelf of aan de gevel van het pand is opgehangen.

Oplaadpunten op de kaart:

Weergeven op de kaart

Zonder fiets op vakantie? Huur hem hier!

Hap en Traptocht Langs Putten en Pompen

Water is van levensbelang voor mens en dier. Voordat huizen waren aangesloten op het waterleidingnet, waren huishoudens voor hun water aangewezen op zoetwaterbronnen. Omdat die niet overal zijn, werden putten geslagen en openbare pompen geplaatst om mensen van water te voorzien.

De Hap en Traproute voert je langs de zichtbare waterputten en pompen. Wij wensen je een gezellige dag met veel fietsplezier, smakelijke intermezzo's en veel leuke momenten bij alle putten en pompen. De route is ruim 60 km lang en komt langs vele mooie plekjes. De grote drukke wegen worden zo veel mogelijk gemeden. Daarom is het ook een leuke route om samen met de kinderen te fietsen. De route start bij Buitengoed De Moosjtum aan de Catharinastraat 9 te Oost Maarland. Indien je geen fiets hebt kun je hier een (elektrische) fiets huren.

Je kunt de route volgen via Routeyou, door uit te printen of te downloaden op je smartphone, tablet of navigatiesysteem. 

Er valt nog zo veel te ontdekken in Eijsden-Margraten: