Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Eckelrade

Eckelrade

Aan de rand van het Savelsbos ligt Eckelrade, een klein kerkdorp omringd door akkers en fruitgaarden. Op een kleine heuvel midden in het dorp ligt de Sint-Bartholomeuskerk, opgetrokken uit mergel en Kunradersteen. Op een pleintje vlakbij staat de mei-den, een van de weinige plekken waar deze oeroude traditie nog leeft. Verder bewonder je in het dorp oude boerenhoeves, mooie vakwerkhuizen, een zwingelput en enkele kapelletjes.

Vanuit Eckelrade wandel je zo het Savelsbos in. Dit bos staat bekend om de overdadige rijkdom aan flora en fauna. Dat komt tot een hoogtepunt in het voorjaar wanneer grote delen van het bos zijn bedekt met bloeiend daslook. Dit bos herbergt de grootste dassenpopulatie van Nederland.

Overnachten in Eckelrade

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website