Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Eijsden

Eijsden

Bij Eijsden, dat bijna even zuidelijk ligt als Vaals, stroomt de Maas Nederland binnen. Eijsden is het eerste Maasdorp. Heel anders dan de andere dorpjes in het Heuvelland staan hier witgeschilderde, huizen met luikjes en doet het geheel een beetje Frans aan. De kasseienwegen, de statige woningen en mooie pleintjes maken de dorpskern tot een plaatje.

Waterrijk wandelen doe je in de Eijsder Beemden, een prachtig stuk nieuwe natuur waar Galloway-runderen en Konikpaarden grazen. Bijzonder mooi is Kasteel Eijsden. Maak een ommetje door de kasteeltuin en loop ook even door de berceau, een met beuken overgroeid pad met aan het einde een engelenbeeld. Dit wordt ook wel het trouwlaantje genoemd.

Overnachten in Eijsden

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website