Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Gronsveld

Gronsveld

Gronsveld (Groéselt) is een plaats in het westelijke deel van de gemeente Eijsden-Margraten. Bezienswaardig is onder andere het kasteel en de Sint Martinuskerk uit 1700 en de Torenmolen van Gronsveld net buiten het dorp. Het gedeeltelijk in Gronsveld gelegen Savelsbos is een voor natuurliefhebbers vrij bekende toeristische locatie.

Wat het vereningsleven betreft, zijn markant de folkloristische Koninklijke Schutterij Sint Sebastianus opgericht in 1619 en de Koninklijke Harmonie van Gronsveld uit 1835. Bezienswaardig is onder andere het kasteel en de Sint Martinuskerk uit 1700 met een Philippe Le Picard orgel en de Torenmolen van Gronsveld net buiten het dorp. Deze laatste is geografisch gezien een bijzonder geval: hoewel zij sinds de grenscorrectie van 1970 op Maastrichts grondgebied staat (voorheen gemeente Gronsveld), wordt zij nog steeds aangeduid als de torenmolen van Gronsveld.

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website