Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Mesch

Mesch

Mesch (Misch) is het zuidelijkst gelegen kerkdorp van Nederland. Dit pittoreske dorp is gelegen aan het riviertje de Voer dat zijn oorsprong vindt in het nabijgelegen Belgische Sint-Pietersvoeren en kenmerkt zich door oude monumentale boerderijen en holle wegen, omringd door hoogstam boomgaarden, meidoornhagen en heuvels.

Bij het boerderijtje op de Sjtejneberg (Steenbergweg) met z’n wijngaard zijn veel opnames gemaakt voor de bekende televisieserie ‘Dagboek van een Herdershond.’ De fraaie Sint Pancratiuskerk, gelegen aan het Pelgrimspad, het Pieterpad en het Fietserpad en een van Nederlands’ oudste stenen gebouwen. Deze kerk is waarschijnlijk in de negende eeuw gesticht door de kanukniken uit Aken. De historierijke en sfeervol ingerichte kerk is één van de oudste stenen kerken en is een bezoekje meer dan waard.

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website