Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Noorbeek

Noorbeek

Vlak bij de Belgische grens ligt het kerkdorpje Noorbeek, een beschermd dorpsgezicht samen met het even idyllische Wesch. In Wesch ontspringt de Noor, de beek waar Noorbeek zijn naam aan dankt. Het hart van Noorbeek is de Pley van waaruit je de Sint-Brigidakerk met kapel en mei-den ziet staan en ook veel monumentale gebouwen. Al dit erfgoed draagt bij aan de historische sfeer van het dorp. De Noorbekers zelf onderhouden een actief verenigingsleven, met onder andere een Jonkheid en een schutterij uit 1622.

Noorbeek is omringd door een prachtig heuvellandschap. Hier werd het glanrund geherintroduceerd, een zeldzaam runderras dat hier al eeuwen geleden werd gehouden voor melk en vlees.

Overnachten in Noorbeek

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website