Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Rijckholt

Rijckholt

In Rijckholt (Riékelt), gelegen aan de rand van het Savelsbos bevindt zich diep verscholen in dit bos het oudste (6.000 jaar) archeologisch en industrieel monument van Nederland, nl. een vuursteenmijn. Rijckholt heeft tevens een eigen kasteel en een voormalig zustersklooster uit 1912, genaamd ‘Immaculata’ dat in 1912 werd gesticht door de zusters ‘Dominicanessen’. Vanaf 1923 werd dit uitgebouwd tot een complex voor de ‘Zusters onder de Bogen’ uit Maastricht (St.-Carolus Borromeus). Tot voor kort had dit klooster met zijn fraai karakteristiek park, gelegen tegen de rand van het Savelsbos, een zorgfunctie.

Rijckholt is een kerkdorp dat deel uitmaakte van de voormalige gemeente Gronsveld, totdat deze samengevoegd werd met de gemeente Eijsden. De naam Rijckholt is ook speciaal in archeologische kringen bekend, doordat zich hier, diep in het Savelsbos een vuursteenmijn bevindt, deze is het oudste (prehistorisch) archeologisch en industrieel monument van Nederland. Deze is overigens ook voor publiek te bezichtigen en als zodanig een toeristische attractie.

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website