Rijckholt

Rijckholt

Eijsden-Margraten
Aan de rand van het Maasdal ten zuiden van Maastricht ligt het dorpje Rijckholt. Hier vind je het klassieke trio van kerk, kasteel en klooster. Vanuit de doorgaande weg spreekt de historie van Rijckholt uit de oude gevels van boerenhoeves. Daar waar de bebouwing ten westen van de weg stopt, kijk je uit over het prachtige Savelsbos.

Het Savelsbos herbergt de grootste schat van Rijckholt. Hier ligt het oudste archeologische en industriële monument van Nederland, de vuursteenmijn van Rijckholt. Deze mijn is prehistorisch en zo’n 6000 jaar geleden aangelegd om vuursteen te winnen. Deze keiharde steensoort werd onder andere gebruikt om bijlen en ander gereedschap van te maken.

Bestel in onze webshop

Ga ontspannen op pad met een Visit Zuid-Limburg brochure of kaart en verrijk je route met verdiepende verhalen over de hotspots, de prachtige regio en de leukste tips voor onderweg.

Langs Vuursteen in het Savelsbos

Stap in de wereld van vuursteen, een uniek materiaal dat al sinds de prehistorie door de mens wordt gebruikt. Deze vuursteenwandeling van ca. 5 kilometer leidt je door het diepe Maasdal naar het bijna 100 meter hoger gelegen plateau.

Attracties in Rijckholt

Eten en drinken in Rijckholt

Evenementen en activiteiten in Rijckholt

Routes in Rijckholt