Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Prehistorische Vuursteenmijn Rijckholt

Rijckholt Direct boeken

Prehistorische Vuursteenmijn Rijckholt

Prehistorische Vuursteenmijn Rijckholt Rijksweg 184Rijckholt 0433672584 Stuur e-mail
Verborgen in het Savelsbos liggen de unieke, prehistorische vuursteenmijnen. Zo’n 6000 jaar geleden groeven mensen hier naar vuursteen om er vervolgens gebruiksvoorwerpen en pijlpunten van te maken. 

Vuursteen was een ideale grondstof, het splijt gemakkelijk en heeft scherpe breukranden. In eerste instantie groeven mensen kuilen om naar vuursteen te zoeken, later gingen mensen ook diep de grond in. Zo ontstond een uitgebreid complex van ondergrondse schachten en mijngangen

Tijdens de excursie wordt over het landschap, de geschiedenis, de geologie en de archeologie van het Maasdal, het Zuid-Limburgse heuvelland en het boeiende verhaal van de opgraving verteld. In de bezoekersgang kun je een kijkje nemen in de mijn en vertelt de gids over deze getuige van lang vervlogen tijden.

Tussen 1 april en 1 oktober worden tijdens de vakanties (Pasen, juli-augustus, et cetera) en buiten de vakanties op bepaalde weekend dagen en doordeweekse avonden rondleidingen verzorgd. Je kunt de boekingspagina voor de exacte data en tijden raadplegen. Duur van activiteit: twee uur. Kinderen tot 4 jaar: gratis. Prijs kinderen (4-11 jaar): € 4,- per persoon. Prijs volwassenen: € 8,- per persoon.

De excursies gaan door onder coronamaatregelen. Zo zijn de groepen verkleind en wordt afstand gehouden.

Verzamelen: je kunt een kwartier voor aanvang op de parkeerplaats tegenover Eetcafé Riekelt (Rijksweg 186, Rijckholt) bij elkaar komen. Het ticket van de VVV kun je uitprinten en aan de gids geven of op je smartphone plaatsen en aan de gids tonen. 

Voor familie-, bedrijfs- en andere groepsexcursies kun je direct contact opnemen met reservering@vuursteenmijn.nl of telefonisch met 043-3672584. Bijzonderheden: je dient als deelnemer goed ter been te zijn. De vuursteenmijn is helaas niet te bezichtigen voor rolstoelgebruikers in verband met onverharde wegen

Ook dien je voor degelijk schoeisel en warme kleding te zorgen, ook in de zomer, in de mijn is het altijd koel. Er is voldoende verlichting, er wordt niet geklommen of gekropen.

Kinderen zijn zeer welkom.
Honden zijn alleen aangelijnd en onder controle toegestaan.
In de maanden april en september is een zaklamp handig, deze kun je tijdens de avondexcursies meenemen.

De excursie naar de Prehistorische Vuursteenmijn in Rijckholt wordt georganiseerd door De Stichting Ir. D.C. van Schaik en de Studiegroep Onderaardse Kalksteengroeven van het Natuurhistorisch Genootschap Limburg met ondersteuning van de gemeente Eijsden-Margraten, Provincie Limburg, Geologische Vereniging afdeling Limburg, Staatsbosbeheer en de Archeologische Vereniging Limburg. 

Overzicht

Adres
Rijksweg 184, Rijckholt
0433672584
Openingstijden en tarieven

Rondleidingen vinden tussen 1 april en 1 oktober plaats op bepaalde dagen door de week en in het weekend. Er zijn excursies om 10.00 uur, 14.00 uur en om 19.00 uur. 


Duur van deze activiteit: twee uur. Kinderen tot 4 jaar: gratis. Prijs kinderen (4-11 jaar): € 4,- per persoon. Prijs volwassenen: € 8,- per persoon.

Gehandicapten

Er zijn geen noemenswaardige gehandicaptenvoorzieningen

Tickets

Kijk voor meer tickets op www.tickli.nl

Stuur een mail.

Verstuur een mail naar Prehistorische Vuursteenmijn Rijckholt. Uw bericht wordt na een klik op "Verstuur" direct verstuurd.

In onze privacy verklaring staat hoe Visit Zuid-Limburg met jouw persoonsgegevens omgaat.

Oeps, niet alle velden zijn juist ingevuld. Deze velden zijn gemarkeerd.

Routes in de buurt

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website