Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Wijngaard Noordal

Noorbeek Bezoek website

Wijngaard Noordal

Wijngaard Noordal Pley 1Noorbeek 06-51368726 Naar de website
Deze wijngaard is gesitueerd op een zuidhelling van het Noordal halverwege het Mheerelindje aan de overzijde van de wijngaard Mheerelindje. Deze wijngaard is aangeplant door Pierre Gubbels, eigenaar en bewoner van Wijndomein Heerenhuys der Pley te Noorbeek. 

In deze wijngaard zijn in 2009 800 Chardonnay stokken aangeplant. De Chardonnay is een edel ras. De Chardonnay Noordal is een volmondige wijn, met een verrijkend smaakgevoel door smaken als citrus en lychee. De bewerking vindt deels mechanisch en deels handmatig plaats. De opbrengst van de wijngaard bedraagt ongeveer 600 flessen. 

De wijngaard ligt ietwat verscholen halverwege de helling op het Mheerelindje, omringd door bomen en struiken en vormt een oase van rust. De speciale ligging van deze wijngaard zorgt voor veel zonuren en warmte, die door de kalksteen ondergrond lang wordt vastgehouden. De bodem bestaat uit kalksteen van de formatie Gulpen en is ca 68 miljoen jaar oud.

Overzicht

Adres
Pley 1, Noorbeek
06-51368726
Openingstijden en tarieven

Neem contact op betreffende de openingstijden.

Gehandicapten

Er zijn geen noemenswaardige gehandicaptenvoorzieningen

Routes in de buurt

Dit vind je vast ook interessant!

Ontdek op onze website nog meer leuke tips en thema's, bezienswaardigheden & attracties. Klik op een van onderstaande links en zie wat er allemaal te doen is.
Wijn

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website