Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Wijngaard Asberg

Noorbeek Bezoek website

Wijngaard Asberg

Wijngaard Asberg Pley 1Noorbeek 06-51368726 Naar de website
Deze wijngaard wordt geëxploiteerd door Wijndomein Heerenhuys der Pley. De wijngaard ligt op een zuidwest gelegen helling van het bovenste deel van het Noordal in het gehucht Bergenhuizen. De naam verwijst naar een vroegere stortplaats van de resten van houtverbranding. 

Op dit terrein ligt een stevig pakket löss van ruim een meter dik. Hieronder mooi silicium gesteente van de formatie Hoogcruts die snel overgaat in dit gebied naar het mengpakket van grind van de formatie Simpelveld. Deze is typerend voor dit bovenste deel van het Noordal. Daaronder, ongeveer op vier meter diepte, maar heel goed bereikbaar voor de gekozen druiven, ligt het voor Noorbeek zo unieke kalksteen, het Gulpener krijt. 

Deze combinatie met de stevige helling, geeft een uitermate geschikt terroir om mousserende wijnen te produceren. Daarom is hier gekozen voor 800 stokken Chardonnay, 400 stokken Pinot Noir en 400 stokken Pinot Meunier. Door de aanplant specifiek te richten op het zuidwesten wordt met name gestuurd op kwaliteit en niet op kwantiteit. Door de keuze voor mousserende wijn wordt het wijnassortiment in Noorbeek compleet gemaakt.

Overzicht

Adres
Pley 1, Noorbeek
06-51368726
Openingstijden en tarieven

Neem contact op betreffende de openingstijden.

Gehandicapten

Er zijn geen noemenswaardige gehandicaptenvoorzieningen

Routes in de buurt

Dit vind je vast ook interessant!

Ontdek op onze website nog meer leuke tips en thema's, bezienswaardigheden & attracties. Klik op een van onderstaande links en zie wat er allemaal te doen is.
Wijn

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website