Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Wijngaard Bergenhoezeberg

Noorbeek

Wijngaard Bergenhoezeberg

Wijngaard Bergenhoezeberg Bergenhuizen 17aNoorbeek Stuur e-mail
Wijngaard Bergenhoezeberg is in het voorjaar van 2019 aangeplant op de zuidhelling van het Noordal, halverwege de helling Bergenhuizen. De zussen Ellen en Vera Huls, verenigd onder de naam Les Dames et du Vin, hebben dit perceel in 2010 gekocht om er jonge paarden op te laten grazen, als onderdeel van Opfokbedrijf Heuvelland, welke bovenop de berg gelegen is.

De bijzondere voedingsbodem waar eerder de paarden zo van profiteerden, vormt nu het excellente terroir voor de wijnbouw. De combinatie van kalksteenbodem en de zonnige heuvel met 20% hellingspercentage maken het perceel uitermate geschikt voor de productie van rode wijn. 

De keuze viel op de Merlot-druif, een Franse klassieker met authentieke eigenschappen. Er zijn 700 stokken aangeplant en naar verwachting kan in 2022 de eerste fles Merlot van Nederlandse bodem (volle grond) geschonken worden. In de wijngaard wordt zoveel als mogelijk duurzaam en circulair geteeld, zo vangt de valk de muizen en wordt voor de bemesting paardenmest uit eigen stallen gebruikt. De druiven worden met de hand geplukt.

Loop gerust links langs de wijngaard naar boven, daar wacht een schitterend uitzicht over Noorbeek!

Overzicht

Adres
Bergenhuizen 17a, Noorbeek
Openingstijden en tarieven

Neem contact op betreffende de openingstijden.

Gehandicapten

Er zijn geen noemenswaardige gehandicaptenvoorzieningen

Stuur een mail.

Verstuur een mail naar Wijngaard Bergenhoezeberg. Uw bericht wordt na een klik op "Verstuur" direct verstuurd.

In onze privacy verklaring staat hoe Visit Zuid-Limburg met jouw persoonsgegevens omgaat.

Oeps, niet alle velden zijn juist ingevuld. Deze velden zijn gemarkeerd.

Routes in de buurt

Dit vind je vast ook interessant!

Ontdek op onze website nog meer leuke tips en thema's, bezienswaardigheden & attracties. Klik op een van onderstaande links en zie wat er allemaal te doen is.
Wijn

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website