Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Wijngaard Vroelenderhaag

Noorbeek Bezoek website

Wijngaard Vroelenderhaag

Wijngaard Vroelenderhaag Vroelenstraat 5Noorbeek Stuur e-mail Naar de website
Deze wijngaard wordt geëxploiteerd door Wijndomein Mergelsberg en is aangeplant in het voorjaar van 2020. 

De wijngaard Vroelenderhaag heeft 1000 stokken Pinot Noir, 500 stokken Merlot en 500 stokken Cabernet die samen ongeveer 3000 kilogram blauwe druiven opleveren. Hiervan worden ongeveer 2250 flessen rode wijn geproduceerd. Voorts zijn 400 stokken Sauvignon Blanc en 400 stokken Semillon druiven aangeplant, goed voor ongeveer 750 flessen witte wijn. 

De eerste twee meter van de ondergrond bestaat uit grind, die zorg draagt voor een uitstekende drainage. Onder dit grondpakket (geologisch genaamd de Formatie van Hoogcruts dat 2,2 miljoen jaar geleden door de Oost-Maas is aangevoerd) ligt de in Noorbeek bekende kalksteen, het Gulpener krijt. Door deze kalksteen, in combinatie met de zuidwest gerichte helling ontstaat een prachtig samenspel om de juiste waterbehoefte en zonintensiteit te kunnen ontvangen. Deze kalksteen is 68 miljoen jaar geleden ontstaan en zorgt overigens voor de juiste mineralogische opbouw van de druiven in alle wijngaarden in Noorbeek.
Overzicht

Adres
Vroelenstraat 5, Noorbeek
Openingstijden en tarieven

Neem contact op betreffende de openingstijden.

Gehandicapten

Er zijn geen noemenswaardige gehandicaptenvoorzieningen

Stuur een mail.

Verstuur een mail naar Wijngaard Vroelenderhaag. Uw bericht wordt na een klik op "Verstuur" direct verstuurd.

In onze privacy verklaring staat hoe Visit Zuid-Limburg met jouw persoonsgegevens omgaat.

Oeps, niet alle velden zijn juist ingevuld. Deze velden zijn gemarkeerd.

Routes in de buurt

Dit vind je vast ook interessant!

Ontdek op onze website nog meer leuke tips en thema's, bezienswaardigheden & attracties. Klik op een van onderstaande links en zie wat er allemaal te doen is.
Wijn

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website