detail

7 Summits Kattenroth-route

Deze route is onderdeel van de 7 Summits, de zeven steilste bergtoppen van Zuid-Limburg. Het betreft een rondwandeling van 8,5 kilometer met een maximale hoogte van 209 meter. 

De Sint Brigida-den bij de kerk is een goed oriëntatiepunt, want Noorbeek ligt goed verscholen in een dal. In 1634 beloofden de inwoners aan Sint Brigida ieder jaar een den voor haar kapel te zullen plaatsen, als de veeziekte die Noorbeek en omgeving teisterde zou verdwijnen. 

De veeziekte verdween en het vee werd gespaard - en sindsdien houdt men zich trouw aan deze belofte.

Noorbeek maakte lang deel uit van het Graafschap Dalhem met als hoofdplaats ’s Gravenvoeren aan de andere kant van de berg. Het riviertje de Noor dat hier ontspringt, stroomt via kasteel Altembrouck naar België waar het in de Voer uitmondt. 

Maar de directe route naar ’s Gravenvoeren loopt over de Kattenroth, een bergrug die hier de grens vormt. Beklim deze top vanaf de kerk in Noorbeek en daal af aan de zuidkant. Je voelt je er meteen in het buitenland. 

In de winter kunnen laaghangende mistflarden de top in nevelen hullen, maar bij goed weer kun je de hele Voerstreek overzien. Let op, deze route is niet bewegwijzerd.

Start- en eindpunt


Pley 1A, 6255AG Noorbeek, Limburg

Soort route


Wandelroute

Afstand


8,7 km

Moeilijkheidsgraad


Heel moeilijk
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Weergeven op de kaart

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt