detail

Bevrijding van het Plateau Eijsden-Margraten

6 juni 1944, D-Day. De langverwachte landing van de geallieerden op de kust van Normandië is een feit. In Nederland wordt de komst van de bevrijders met ingehouden adem afgewacht. Door de benadering vanuit het zuiden zetten Amerikaanse soldaten als eerste voet op Nederlandse bodem in Eijsden-Margraten. Hier is dan ook nog veel te zien en te horen uit deze roerige tijd. Zo veel dat je beter de fiets kunt pakken! Bevrijding van het Plateau is één van de drie WO-fietsroutes (Bevrijding van het Maasdal & Bevrijding van het Heuvelland) met als gezamenlijk thema Fietsen naar vrijheid. Gedurende deze route fiets je langs verschillende oorlogsbezienswaardigheden op het plateau van Margraten. Je ontdekt oa de Amerikaanse Begraafplaats en de luistersteen 'gemeente Eijsden-Margraten'. De route loopt grotendeels over de fietsknooppunten.

Bestel in onze webshop

Ga ontspannen op pad met een Visit Zuid-Limburg brochure of kaart en verrijk je route met verdiepende verhalen over de hotspots, de prachtige regio en de leukste tips voor onderweg.

Fietsen naar Vrijheid in Eijsden-Margraten

Fietsen naar vrijheid is een thematische fietsroute met drie aaneensluitende routes: Bevrijding van het Maasdal, Bevrijding van het Heuvelland en Bevrijding van het Plateau. Zo kies je zelf hoe lang jouw fietstocht wordt.

Start- en eindpunt


KP70

Soort route


Fietsroute

Afstand


19,3 km

Knooppuntenlijst


70 - 71 - 66 - 5 - 6 - 65 - 67 - 70

Moeilijkheidsgraad


Gemiddeld
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Weergeven op de kaart

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt