Eijsden-Margraten E8 Bloesemroute 3

Gronsveld Download deze route

Eijsden-Margraten E8 Bloesemroute 3

Gronsveld Wandelroute 14,2 km Moeilijk
Tegen de Belgische grens aan ligt het sprookjesachtige gebied tussen de dorpjes Rijckholt en Mesch. 

Deze omgeving heeft alle elementen om deze wandelroute tot een ware idylle te maken: het middeleeuwse kasteel Rijckholt, de eeuwenoude Sint Pancratiuskerk en mysterieuze Savelsbos met zijn hoge bomen en zijn grot. 

Alsof dat nog niet genoeg is, verandert dit gebied ieder voorjaar in een wit met lichtroze zee van hoogstamboombloesem zo ver je kunt kijken. 

Begin in Gronsveld, waar je genoeg parkeergelegenheid vindt, volg de zwarte paaltjes met een aluminium bandje en geniet van een welverdiende wandelpauze in Rijckholt bij eetcafé Riekelt.

Overzicht

Start- en eindpunt

Carolusweg 6247 CV Gronsveld, Netherlands

Soort route

Wandelroute

Afstand

14,2 km

Moeilijkheidsgraad

Moeilijk

Route profiel

Start
Finish

Op de kaart

Te doen in de omgeving

Eten & drinken in de omgeving

Accommodaties in de omgeving

Meer routes in de omgeving

Tips en verbeterpunten
Tips en verbeterpunten Geef uw melding door!

Tijdens het maken van een tocht, op de fiets, te voet, te paard of op de mountainbike is niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Via deze link kan onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt doorgeven worden aan het Routepunt Zuid-Limburg. Ook mogelijke verbeteringen zijn uiteraard welkom. Zo houden we gezamenlijk al onze recreatieve routes up to date en toegankelijk!

routemeldpunt

Dit vind je vast ook interessant!

Ontdek op onze website nog meer leuke tips en thema's, bezienswaardigheden & attracties. Klik op een van onderstaande links en zie wat er allemaal te doen is.
Wandelen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website