Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Mergelland hoen route Eijsden-Margraten

Noorbeek Download deze route

Mergelland hoen route Eijsden-Margraten

Noorbeek Fietsroute 34,3 km Moeilijk
Of je nu liever op je racefiets over de holle wegen scheurt of je door je E-bike ontspannen de Zuid-Limburgse heuvels op laat rijden; de Mergelland Hoen Route heeft alle fietsers veel moois te bieden. Je begint deze fietsroute in het knusse Noorbeek, waar je ook prima kunt parkeren bij eetcafé D’r Pley. Vlak over de Belgische grens rijd je over de welvende heuvels, getooid met weids grasland en stroken weelderig bos. Via het spookachtige klooster Hoogcruts en de typisch Limburgse dorpjes Terlinden, Banholt en Sint Geertruid bereik je het sierlijke kasteel in Mheer en kom je weer terug in Noorbeek. Onderweg heb je een grote keuze uit terrasjes en cafeetjes om even uit te rusten. Vooral de vlaai en de wafels met verse aardbeien van De Zeute Aardbei in Noorbeek zijn aanraders. Je volgt deze route via de fietsknooppunten 430-429-424-425-426-427-428-84-83-82-71-72-80-81-430.

Overzicht

Start- en eindpunt

Pley 7, 6255 AG Noorbeek, Netherlands

Soort route

Fietsroute

Afstand

34,3 km

Moeilijkheidsgraad

Moeilijk

Route profiel

Start
Finish

Op de kaart

Te doen in de omgeving

Eten & drinken in de omgeving

Accommodaties in de omgeving

Meer routes in de omgeving

Tips en verbeterpunten
Tips en verbeterpunten Geef uw melding door!

Tijdens het maken van een tocht, op de fiets, te voet, te paard of op de mountainbike is niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Via deze link kan onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt doorgeven worden aan het Routepunt Zuid-Limburg. Ook mogelijke verbeteringen zijn uiteraard welkom. Zo houden we gezamenlijk al onze recreatieve routes up to date en toegankelijk!

routemeldpunt

Dit vind je vast ook interessant!

Ontdek op onze website nog meer leuke tips en thema's, bezienswaardigheden & attracties. Klik op een van onderstaande links en zie wat er allemaal te doen is.
Fietsen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website