detail

Natuurgebied Eijsder Beemden E1 Eijsden-Margraten

Volg je vanuit Eijsden de loop van de kolkende rivier de Maas, dan kom je terecht in het vredige natuurgebied Eijsder Beemden. Langs de oevers van de Maas is hier de ruimte voor wilgenbossen, plassen waar de tafeleenden zwemmen en de futen nestelen en weidse graslanden, gespikkeld met paarse slangenlook en gele sleutelbloem. Hier kom je oog in oog te staan met kuddes konikspaarden en gallowayrunderen. Deze wandelroute volg je via de blauwe paaltjes vanuit de Kerkstraat in Eijsden, waar je altijd in de buurt kunt parkeren. Als je je koffie na afloop drinkt bij eetcafé Aon ’t Bat, dan krijg je er een fantastisch uitzicht op de Maas bij.

Start- en eindpunt


Kerkstraat 4, 6245 CB Eijsden, Netherlands

Soort route


Wandelroute

Afstand


5,1 km

Moeilijkheidsgraad


Makkelijk
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Weergeven op de kaart

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt