Ontginningsroute Breust-Bruisterbosch Eijsden-Margraten

Eijsden Download deze route

Ontginningsroute Breust-Bruisterbosch Eijsden-Margraten

Eijsden Wandelroute 24,2 km Gemiddeld
Met zijn prachtige ligging en vruchtbare grond is Zuid-Limburg al sinds mensenheugenis een aantrekkelijk locatie om neer te strijken, in het bijzonder het Maasdal en het plateau. De nederzettingen van de middeleeuwse Maasdalbewoners leidden tot nieuwe, historische verbindingen, waarvan de sporen nu nog te zien zijn. De Ontginningsroute is daarmee een feest voor geschiedenisliefhebbers, die op deze wandelroute de historische dorpenbouw herkennen, de kastelen Oost Maarland, Eijsden en Rijckholt aantreffen en zich laten verrassen door de prehistorische vuursteenmijnen. Bij brasserie La Meuse kun je terecht voor een kopje koffie met een heerlijk stuk Limburgse vlaai en je auto parkeer je eenvoudig in Eijsden. Deze wandelroute is niet bewegwijzerd, maar je kunt wel eenvoudig de speciale pdf downloaden.

Overzicht

Start- en eindpunt

Kasteellaan 1, 6245 SB Eijsden, Netherlands

Soort route

Wandelroute

Afstand

24,2 km

Moeilijkheidsgraad

Gemiddeld

Route profiel

Start
Finish

Op de kaart

Te doen in de omgeving

Eten & drinken in de omgeving

Accommodaties in de omgeving

Meer routes in de omgeving

Tips en verbeterpunten
Tips en verbeterpunten Geef uw melding door!

Tijdens het maken van een tocht, op de fiets, te voet, te paard of op de mountainbike is niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Via deze link kan onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt doorgeven worden aan het Routepunt Zuid-Limburg. Ook mogelijke verbeteringen zijn uiteraard welkom. Zo houden we gezamenlijk al onze recreatieve routes up to date en toegankelijk!

routemeldpunt

Dit vind je vast ook interessant!

Ontdek op onze website nog meer leuke tips en thema's, bezienswaardigheden & attracties. Klik op een van onderstaande links en zie wat er allemaal te doen is.
Wandelen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website