Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Savelsbos Sg1 Eijsden-Margraten

Eijsden Download deze route

Savelsbos Sg1 Eijsden-Margraten

Eijsden Wandelroute 7,0 km Moeilijk
Deze wandelroute neemt je mee op een prachtige tocht door het Savelsbos. Dit smalle bos tussen Sint Geertruid en Rijckholt staat vol trotse, ruisende loofbomen en de hellingen zijn er steil en spectaculair. Bijzonder voor dit bos is de prehistorische vuursteenmijn, diep verborgen in een grot. Tussen de bomen door is er zelfs nog ruimte voor adembenemende doorkijkjes met een uniek uitzicht op de beroemde Zuid-Limburgse heuvels. Deze wandelroute biedt ook de liefhebbers van culinair Limburg een heerlijke ervaring dankzij de verrukkelijke streekgerechten van De Koekenpan. Parkeren kan eenvoudig in Sint Geertruid; daarna hoe je de rode paaltjes maar te volgen.

Overzicht

Start- en eindpunt

Eindstraat 26, 6265 AD Sint Geertruid, Netherlands

Soort route

Wandelroute

Afstand

7,0 km

Moeilijkheidsgraad

Moeilijk

Route profiel

Start
Finish

Op de kaart

Te doen in de omgeving

Eten & drinken in de omgeving

Accommodaties in de omgeving

Meer routes in de omgeving

Tips en verbeterpunten
Tips en verbeterpunten Geef uw melding door!

Tijdens het maken van een tocht, op de fiets, te voet, te paard of op de mountainbike is niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Via deze link kan onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt doorgeven worden aan het Routepunt Zuid-Limburg. Ook mogelijke verbeteringen zijn uiteraard welkom. Zo houden we gezamenlijk al onze recreatieve routes up to date en toegankelijk!

routemeldpunt

Dit vind je vast ook interessant!

Ontdek op onze website nog meer leuke tips en thema's, bezienswaardigheden & attracties. Klik op een van onderstaande links en zie wat er allemaal te doen is.
Wandelen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website