Vuursteen wandelroute Sg7 Eijsden-Margraten

Gronsveld Download deze route

Vuursteen wandelroute Sg7 Eijsden-Margraten

Gronsveld Wandelroute 23,0 km Moeilijk
Deze pittige en lange wandelroute, ook wel de vuursteenroute, zal je absoluut niet teleurstellen. Deze route maakt een verbinding tussen de verschillende vuursteenwinplaatsen in Eijsden-Margraten. 

Vuursteen kom je overal tegen in het landschap en het is tevens veelvuldig verwerkt in de gebouwen in deze streek. Vuursteen was het goud van de prehistorische mens, essentieel voor de ontwikkeling van de mensheid. 

Deze route is tegelijkertijd een educatieve tocht door het rijke landschap met zijn geologische en prehistorische betekenis.  Parkeren kun je bij een van de vele parkeergelegenheden in Eijsden.

Let op: deze wandelroute is enkel met een overzichtskaart of GPX te lopen.

Overzicht

Start- en eindpunt

Dominikanenstraat 2, 6247 CW Gronsveld, Netherlands

Soort route

Wandelroute

Afstand

23,0 km

Moeilijkheidsgraad

Moeilijk

Route profiel

Start
Finish

Op de kaart

Te doen in de omgeving

Eten & drinken in de omgeving

Accommodaties in de omgeving

Meer routes in de omgeving

Tips en verbeterpunten
Tips en verbeterpunten Geef uw melding door!

Tijdens het maken van een tocht, op de fiets, te voet, te paard of op de mountainbike is niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Via deze link kan onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt doorgeven worden aan het Routepunt Zuid-Limburg. Ook mogelijke verbeteringen zijn uiteraard welkom. Zo houden we gezamenlijk al onze recreatieve routes up to date en toegankelijk!

routemeldpunt

Dit vind je vast ook interessant!

Ontdek op onze website nog meer leuke tips en thema's, bezienswaardigheden & attracties. Klik op een van onderstaande links en zie wat er allemaal te doen is.
Wandelen

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website