Fietsroute: Fietsen naar vrijheid in Eijsden-Margraten

6 juni 1944, D-Day

De langverwachte landing van de geallieerden op de kust van Normandië is een feit. In Nederland wordt de komst van de bevrijders met ingehouden adem afgewacht. Door de benadering vanuit het zuiden zetten Amerikaanse soldaten als eerste voet op Nederlandse bodem in Eijsden-Margraten. De bevrijding gaat niet zonder slag of stoot: gehucht per gehucht worden de Duitse bezetters verjaagd.

 

Er vallen slachtoffers: vijandelijke, maar ook geallieerden en burgers. 75 jaar na dato denken we terug aan de offers die gemaakt zijn voor onze vrijheid. In Eijsden-Margraten is er nog veel te zien en te horen uit deze roerige tijd. Zo veel dat je beter de fiets kunt pakken!

Download een van de bevrijdingsfietsroutes

Fietsen naar vrijheid is een thematische fietsroute met drie aaneensluitende routes: Bevrijding van het Maasdal, Bevrijding van het Heuvelland en Bevrijding van het Plateau. Zo kies je zelf hoe lang jouw fietstocht wordt. Met het perfect bewegwijzerde knooppuntensysteem gaat navigeren bijna vanzelf.

Bekijk de volledige brochure!

Fietsen naar Vrijheid

Fietsen naar vrijheid is een thematische fietsroute met drie aaneensluitende routes. Zo kies je zelf hoe lang jouw fietstocht wordt.

De bevrijding van Eijsden-Margraten

In aanvulling op de informatie in de gratis brochure 'Fietsen naar vrijheid in Eijsden-Margraten' zijn er nog veel meer details en verhalen over de liberationroute in deze gemeente bekend. De informatie in dit document is samengesteld door Jo Purnot en Frans Roebroeks, met redactionele ondersteuning van Sjef Kusters.

Er valt nog zo veel te ontdekken in Eijsden-Margraten: